Cum economisim bani zilnic

Selectarea unui accesoriu de baie este una dintre cele mai dificile sarcini în cadrul unei renovări, mai ales atunci când vine vorba de alegerea unei baterii pentru cadă, deoarece varietatea acestor accesorii sanitare este impresionantă.

Baterii pentru cadă 

Bateriile pentru cadă pot fi montate atât pe perete, cât și direct pe cadă. Acestea pot fi clasice, moderne, elegante sau chiar retro. Pot avea monocomandă sau dublă comandă. Bateriile pentru cadă ar trebui să fie fiabile, să aibă un aspect plăcut și să fie durabile. Pentru durabilitate, bateriile sunt emailate special anticoroziv, în două sau 3 straturi și au cărtușul ceramic. Acestea sunt prevăzute cu comutator  cadă-duș ceramic automat.

Cu produse de la marca Ferro vei obține stil și funcționalitate, iar cu ajutorul unor echipamente corect selectate și potrivite, poți transforma utilizarea zilnică a acestor dispozitive confortabilă, ușoară și plăcută.

În prezent, majoritatea producătorilor, inclusiv marca Ferro, tind să se asigure ca oamenii să poată economisi apă fără a simți cel mai mic disconfort. Pentru a realiza acest lucru, tehnologia de economisire a apei este instalată în robinete, dușuri și toalete.

Cum putem economisi apă zilnic

Aproape fiecare robinet modern poate fi echipat cu un aerator – un dispozitiv încorporat în vârful gurii de scurgere la baterii cadă. Amestecarea aerului de la ieșire în fluxul de aer permite o economie semnificativă de apă. Restrângerea debitului nu este vizibilă; dimpotrivă, jetul este mai voluminos, mai spumos și mai plăcut la atingere. 

Pe fondul creșterii tarifelor la utilități și, în consecință, a sumelor tot mai mari din facturile la utilități, mulți oameni se gândesc să economisească (încearcă să reducă consumul de apă, gaz, electricitate), iar economia la apă nu este o excepție.

Astfel, pentru a reduce semnificativ consumul de apă în apartamente sau case, producătorii și comercianții sugerează achiziționarea și instalarea de aeratoare la robinete. Ei promit o reducere cu 50% a consumului de apă!

Ce este un aerator

Un aerator este un accesoriu special care se instalează pe gura de scurgere a robinetului. Datorită mai multor filtre și a mixerului, apa care trece prin aerator se amestecă cu aerul și se dispersează. Apa devine mai „voluminoasă” și mai moale.

Majoritatea robinetelor din ziua de azi sunt echipate cu un aerator – o soluție simplă și accesibilă, dar eficientă.

Este posibil să eviți să cheltui bani pe un mixer scump, deoarece este posibil să reduci consumul de apă cu ajutorul unei tehnologii mai accesibile, cum ar fi un aerator. Un aerator este o plasă de cauciuc, de plastic sau de metal care este instalată în gura de scurgere. Apa este împărțită în fluxuri subțiri pe măsură ce trece prin filtru. Datorită formei speciale a aeratorului, aerul este aspirat și amestecat între ele, împiedicând curenții să se unească din nou. Ca urmare, consumul de apă este redus, iar performanța mixerului nu numai că nu este afectată, dar este și crescută! Rezultatul este un jet voluminos, spumos și prietenos cu pielea, care are, de asemenea, proprietăți îmbunătățite de curățare a apei.

Aceste dispozitive de economisire a apei vor controla cantitatea de apă care curge prin robinet fără a afecta presiunea apei, deoarece amestecă apa cu aer. În timp ce uleiul și apa nu se amestecă, aerul și apa cu siguranță se pot amesteca, ceea ce va economisi apă și bani. Aeratorul acționează ca o sită, separând un singur flux de apă în mai multe fluxuri mici, ceea ce introduce aerul în fluxul de apă. De asemenea, deoarece există mai puțin spațiu pentru ca apa să curgă, debitul de apă este redus, ceea ce duce la economii de apă. Deoarece presiunea apei este menținută, majoritatea oamenilor nu observă o diferență în cantitatea de apă care iese de la un robinet aerisit, dar beneficiază de eficiența apei.

Criterii pentru alegerea unui aerator

Alegerea corectă a dispozitivului trebuie să se bazeze pe următorii factori

  • tipul și construcția aeratorului
  • tipul de conexiune filetată
  • costul dispozitivului

Cum să instalezi aeratorul

Cel mai bun lucru este că puteți instala singur aeratoarele. Acestea sunt ieftine și ușor de reparat. Dacă trebuie să înlocuiești un aerator, trebuie doar să-l deșurubezi pe cel vechi și să îl pui pe cel nou. Unitatea este prevăzută cu o garnitură de cauciuc necesară pentru a etanșa conexiunea dintre aerator și robinet. Instalarea aeratorului începe cu instalarea acestei garnituri. În cazul în care garnitura nu este inclusă în kit, aceasta trebuie să fie achiziționată suplimentar. Instalarea aeratorului trebuie efectuată cu mare atenție pentru a nu deteriora suprafața exterioară a echipamentului. Cu selectarea corectă a aeratorului și achiziționarea tuturor componentelor necesare (garnituri, adaptoare), unitatea este ușor de instalat. Atunci când utilizezi aparatul, este recomandabil să urmezi instrucțiunile furnizate împreună cu aparatul și să respecți toate instrucțiunile de întreținere. În caz contrar, aeratorul nu-și va îndeplini funcția.

De la inovații în materie de materiale la soluții de economisire a apei, există o mulțime de modalități de a crea o baie sustenabilă chiar la tine acasă!

Cele mai căutate produse

amortizoare usi baterii bideu baterii bucatarie baterii cada baterii dus baterii lavoar baterii speciale broaste yale butuci usa cabluri degivrare calorifer baie calorifere otel cap dus fix clapete wc coloane dus distribuitoare incalzire dozator sapun filtre antimagnetita anticalcar filtre apa incalzire in pardoseala incalzire pardoseala electrica lacate manere usi pompe presiune apa pompe recirculare pompe submersibila rezervoare wc rigole dus robineti apa robineti calorifere robineti electrici senzor pisoar set baterii baie set dus mobil sifoane rigola termostat centrala tevi instalatii
Shopping Cart
Scroll to Top